Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Νηπιαγωγείο Βαθέως

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Σοφία Ντούρου-Νομαρχιακή Σύμβουλος
ΔΗΛΩΣΗ

Το νηπιαγωγείο Βαθέως σήμερα είναι κλειστό λόγω υπερχείλισης του βόθρου που βρίσκεται δίπλα στις αίθουσες που φιλοξενούν τα νήπια. Θεωρούμε απαράδεκτη την ολιγωρία των υπευθύνων που ενώ γνωρίζουν εδώ και μήνες ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μικρών μαθητών, δεν έδωσαν λύση. Θεωρούμε υποκρισία τις υποσχέσεις που δόθηκαν στο σύλλογο γονέων από τη Νομαρχία, το Δήμο, τη Δ/ση Π.Ε. Κανένας δεν πήρε την ευθύνη να μας απαντήσει όταν, για άλλη μια φορά, θέσαμε το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας και τον Δ/ντή Π.Ε. Εύβοιας να μας απαντήσουν: Αυτά είναι τα «έξυπνα σχολεία» και οι «καινοτομίες» που διαφημίζει η Κυβέρνηση που υπηρετούν; Πόσο στοιχίζει αλήθεια η διαφήμιση του ΥΠΕΠΘ στα ΜΜΕ για να δικαιολογήσει και να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της εκπ/σης και πόσο στοιχίζει ένα σύγχρονο και αξιοπρεπές νηπιαγωγείο;
Καλούμε τον κ. Νομάρχη, τον αρμόδιο Αντινομάρχη, να μας αποδείξουν πώς ακριβώς εκφράζεται η «ευαισθησία» που δήλωσαν ότι έχουν και να πουν γιατί δυσφορούν ότι δεν μπορούμε να φέρνουμε κάθε φορά και από ένα σχολείο και τα προβλήματά του στο Ν.Σ.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα γίνουμε συνδιαχειριστές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που βρίσκει τα στηρίγματά της και στους δήμους και στην Νομαρχία.
Ζητάμε να δώσουν τώρα λύση στο πρόβλημα. Καλούμε τους γονείς να απαιτήσουν σύγχρονα, ασφαλή νηπιαγωγεία με τις κατάλληλες υποδομές.
Καλούμε το Νομάρχη να μας απαντήσει γιατί αρνήθηκε την πρόταση της ΝΑΣ για έκτακτο Ν.Σ. με θέμα τη σχολική στέγη στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: