Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Για το νηπιαγωγείο στο Βαθύ

Εδώ και δύο μέρες οι γονείς 68 νηπίων , έχουν σταματήσει να στέλνουν τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο στο Βαθύ Αυλίδας . Αιτία οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μικρών παιδιών. Το υπόγειο του κτιρίου , που δεν πληρεί στοιχειωδώς τις προδιαγραφές για νηπιαγωγείο πλημμύρισε με βοθρολύματα , πρόβλημα που κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί και έχει καταγγελθεί από τους γονείς.
Σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για την εκπαίδευση, έχουν καταδικάσει από τα «γεννοφάσκια» τους τα παιδιά της εργατικής τάξης , οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ . Βγάζουν τους υπουργούς και τους ντόπιους εντολοδόχους τους , τους προϊσταμένους , να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία, αλλά οι γονείς βιώνουν καθημερινά μια κατάσταση εντελώς διαφορετική.
Ευθύνες όμως δεν υπάρχουν μονάχα στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην Δημοτική αρχή και στον Νομάρχη , που γνωρίζουν τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν στα νηπιαγωγεία ( κτιριακό - ελλείψεις προσωπικού) και απλά παρατηρούν και καταγράφουν τα προβλήματα.
Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε επισημάνει τα προβλήματα με τα σχολικά κτίρια στο νομό και ιδιαίτερα με τα νηπιαγωγεία. Η ΝΑΣ σε πολλά νομαρχιακά συμβούλια έχει θέσει το θέμα στον νομάρχη , που ενοχλημένος το παραπέμπει στους «υπηρεσιακούς παράγοντες».
Στην αδιαφορία τους χρειάζεται να μπεί τέρμα. Κανείς δεν δέχεται το παιδί του να βρίσκεται σε ένα νηπιαγωγείο που ξεχειλίζουν τα βοθρολύματα.
Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν τώρα την ανέγερση νέου κτιρίου με προδιαγραφές πραγματικού Νηπιαγωγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: